opc_loader

De historie van de Stropdas

Op deze pagina vindt u meer informatie over de historie van de stropdas. De stropdas is al eeuwen oud, we nemen hier de geschiedenis door.

 

De eerste stropdassen bij de Romeinen.

De eerste kleding accessoires die op een stropdas leek werd gedragen door de Romeinen. Dit was een soort sierlijke sjaal welke Fascalia werd genoemd. De sjaal diende vooral om de nek en daarmee de stembanden warm te houden. De Fascalia werd alleen gedragen door de senatoren van Rome waardoor het een symbool van invloed en welvaart werd in het Romeinse rijk. Al snel volgden ook andere politici en hoge militaire officieren met het dragen van een Fascalia. Niet veel later werd de gewoonte ook overgenomen door Kroatische soldaten die vochten voor het Romeinse leger. 

 

De Oost-Europese Cravate.

Pas later werd het een gebruik in het Kroatische leger dat de vrouwen hun man een soort stropdas/sjaal meegeven als er gevochten ging worden. Deze stropdas werd de Cravate genoemd. De soldaten strikten deze sjaal om hun nek waardoor er al snel een trend ontstond in het leger. De Kroaten hebben het mode artikel vervolgens ook meegenomen naar Frank in de dertiende eeuw, hier werd de stropdas al snel geadopteerd. In deze tijd was de stropdas echter alleen nog maar een lang stuk stof dat mannen droegen.

 

De Victoriaanse 'Four in hand' stropdas.stropdas historie

In de achttiende eeuw, het Victoriaanse tijdperk, was mode erg belangrijk geworden in het straatbeeld. Weer werd de stropdas meegenomen door soldaten maar op een andere manier. De lap stof werd mooier gemaakt en nu ook vastgezet met een soort speld. Omdat de kleding steeds meer werk werd besloot men er een knoop van te maken zodat dit sneller ging. In de negentiende eeuw werd de Four in hand methode geïntroduceerd waardoor het knopen van een stropdas eenvoudiger werd. Pas in 1926 werd de das zoals we dien nu kennen gemaakt in New York.

 

 

 

Winkelwagen
Bereikbaar

T: 0252 86 17 01

E: contactformulier

klantenservice

Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 9:00 tot 17:00

Recensies
Geen reviews
Betaalgemak

betaalgemak

Verzending

Voordelige Postnl verzending

postnl pakketpost

Normaal €2,95
 Gratis boven €50,-

Voordelen
       
    oranje plus    Alle varianten
       
  oranje plus   Alle accessoires
       
  oranje plus   Eenvoudig bestellen
       
  oranje plus   14 dagen proberen
       
  oranje plus   2 jaar garantie
       
  oranje plus   Snelle verzending
       
  oranje plus   Gratis boven €50,-
       
  oranje plus   Achteraf betalen