opc_loader

De Stropdassen Dresscode

Er zijn verschillende manieren om een stropdas te dragen maar ook verschillende situaties waar u een keuze moet maken om wel of niet een stropdas te dragen. Bovendien heb je ook nog verschillende design die geschikt zijn om te dragen op verschillende plekken. We geven je hier een paar voorbeeld van de Stropdassen dresscode.

Stropdassen op kantoor dragen

Of u een stropdas op kantoor draagt hangt natuurlijk erg af van de aard van het bedrijf. Over het algemeen zijn gestreepte stropdassen erg populair op kantoor. De dresscode hangt natuurlijk ook af van de aard van het beroep. Een bankmedewerker zal waarschijnlijk een nette stropdas dragen en een vertegenwoordiger een opvallende stropdas. 

Een stropdas bij je sollicitatiegesprek

Bij een sollicitatiegesprek is het belangrijk dat u zich onderscheid maar wel net gekleed bent. We adviseren u daarom om te kiezen voor een effen of gestreepte stropdas met witte, blauwe of zwarte kleuren.

De stropdas op een bruiloft

Bij een bruiloft is de dresscode wat losser. Je kunt daarom kiezen voor een stropdas met vrolijke zomerse kleuren en eventueel een leuk motief.

Dresscode voor officiële (formele) bijeenkomsten

Bij een formele bijeenkomst is het belangrijk dat u een rustige en nette uitstraling heeft. Kies daarom voor een (effen) stropdas met een donkere kleuren. Te felle kleuren zullen in dit gevalt wel opvallen maar niet po een positieve manier.

Gala dresscode 

Meestal staat er op de uitnodiging van het feest of gala een dresscode vermeld. Bij een chique gala is dit vrijwel altijd 'Black tie' een smoking en een zwarte vlinderstrik voor de mannen en een zwarte jurk voor vrouwen. Een zwarte stropdas kan echter ook prima. Als er op de uitnodiging staat dat de dresscode 'White tie' is dan dienen de mannen een rokkostuum en een witte vlinderdas te dragen.

Stropdas op zondag dragen

Tot de jaren 70 was het heel normaal dat mensen op zondag een stropdas droegen. Dit was een onderdeel van je 'zondagse kleding'. Zondag was namelijk een dag waarop iedereen zijn of haar beste kleding droeg. Op zondag mocht er natuurlijk ook niet gewerkt worden waardoor de beste kleding gedragen kon worden. Tegenwoordig is deze dresscode regel minder van belang omdat mensen een stuk minder gelovig zijn.

Winkelwagen
Bereikbaar

T: 0252 86 17 01

E: contactformulier

klantenservice

Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 9:00 tot 17:00

Recensies
Geen reviews
Betaalgemak

betaalgemak

Verzending

Voordelige Postnl verzending

postnl pakketpost

Normaal €2,95
 Gratis boven €50,-

Voordelen
       
    oranje plus    Alle varianten
       
  oranje plus   Alle accessoires
       
  oranje plus   Eenvoudig bestellen
       
  oranje plus   14 dagen proberen
       
  oranje plus   2 jaar garantie
       
  oranje plus   Snelle verzending
       
  oranje plus   Gratis boven €50,-
       
  oranje plus   Achteraf betalen